8u45 - 12u: Workshop beeld
Vandaag werden we op de campus verwacht voor
een beeld sessie van een extern persoon. Aan het lokaal aangekomen, merkte ik
dat dit dezelfde mevrouw was die ook vorig jaar de beeldsessie op de campus had
gegeven. Ik was onmiddellijk in de wolken omdat ik vorig jaar echt genoten heb
van deze sessie. Wat bleek nu: De sessie dit jaar liep heel gelijklopend met
die van vorig jaar waardoor ik niet echt muzisch uitgedaagd werd. Zo was heel
de voormiddag in hetzelfde stramien als vorig schooljaar.
Toen we binnen kwamen, mochten we gezamenlijk
in een cirkel gaan zitten en in het midden stond een bak vol speelgoed. We
kregen als opdracht om hieruit een stuk speelgoed te kiezen, ons hiermee voor
te stellen en daarna nog vertellen wat vroeger ons lievelingsspel was.
Mijn naam is Kizzy en ik kies voor de
kapotgebeten bal omdat ik thuis twee katten heb. Eén van hen, Fred genaamd’ is
een echte speelvogel die graag in alles bijt. Daarom staat de bal symbool voor
het spelen met mijn katten, en het kapotte staat voor hoe Fred graag het huis
op stelten zet. Vroeger speelde ik graag met de auto’s. Dit deed ik het liefste
alleen, ook al waren we met 4 thuis.



- Snij een deeltje van je fles af
- Maak armen
- Maak het afgesneden stuk vast aan de pion
- Maak voeten
- Maak ogen, oren en mond
- Maak vleugels of een staart
- Geef het mannetje dat nu voor je staat een persoonlijkheid.
Dit is Jules en hij is een erg joviaal persoon. Hij heeft heel veel collega's op het werk waarmee hij elk weekend op café gaat. Maar onlangs heeft Jules een werkongeval gehad waardoor hij nu met een kruk moet lopen.
Het voordeel om op deze manier te werk te gaan, is dat je verschillende ideeën van andere voor je krijgt omdat de pion na elke stap doorgegeven wordt. De opdracht is ook erg procesgericht omdat je uitgedaagd wordt om het mannetje expressiever te maken. Ook durf je creatiever aan het werk te gaan omdat je met meerdere aan een pion werkt, terwijl moest je het helemaal alleen maken, dan zou je op veilig spelen omdat je iets moois wilt maken in plaats van iets heel creatief.
12u45 - 16u: Workshop media
Tijdens deze sessie maakte we kennis met enkele apps en tools om muzisch aan de slag te gaan. Als eerste speelde we pictionary aan de hand van sketch party tv. Hierbij heb je een tablet en een beamer/smartboard nodig. Er is één persoon die op de tablet tekent en de andere groepsleden moeten dan raden wat er getekend wordt. Zo kan je met teams tegen elkaar spelen en het team met de meeste correcte antwoorden wint. De tweede app was MadPad waarmee je 12 geluiden kon opnemen en hiermee een ritme kon maken. Ook kan je gemakkelijk het spel "raad het geluid" spelen. Sluit gewoon enkele boxen aan op een tablet waar de geluiden mee opgenomen zijn, en laat de anderen dan in groep raden. Wij hadden volgende geluiden:
Daarna speelden we het spel "waar ben ik". Hierbij moesten we foto's opzoeken van plaatsen en deze in google presentaties zetten. Dit is erg handig want je kan met verschillende personen tegelijkertijd in één document werken. Het enige waarop je wel moet letten is dat er een internetverbinding aanwezig is. Eens iedereen een foto geüpload had, konden we beginnen spelen. Zo moest een groepje voor het smartboard gaan staan en werd achter hen een plaats getoond. De groep moest dan aan de hand van ja-nee vragen raden waar ze zich bevonden. Je kan dit ook weer in een competentie steken door zo weinig mogelijk vragen te stellen. De groep die het correct raad met de minste vragen, wint dan.
- Dichtslaan van een locker
- Typen op een toetsen bord
- Zwaaien van een ketting
- De "ping" van een microgolfoven
- Het schuiven van een stoel over de grond
- Een horloge over een ijzeren paal
- Vuilback die dicht valt
- Ritselen van bladeren
- Verfrommelen van een papier
- Scheuren van papier
- Muntstuk inwerpen in een automaat
- Boeken laten vallen
Het viel ons erg op dat de geluiden moeilijk te raden waren, maar eens je wist wat het was, leek het allemaal erg vanzelfsprekend. We kregen ook de opdracht om een ritme te maken met deze geluiden, maar dat vonden we erg moeilijk om te doen. We hadden hier ook te weinig tijd voor om echt een goed resultaat te verkrijgen.

Als laatste opdracht kregen we de taak om een teaser te maken om de kinderen van de scholen van Dworp uit te nodigen op een spelletjesdag volgende week donderdag. Hiervoor gingen we aan de slag met de app: iMovie. Deze app is zeker bruikbaar bij leerlingen, maar ik zou deze pas gebruiken in een derde graad omdat zelfs de meeste onder ons last hadden met het gebruik van deze app. Maar eens je alles goed onder de knie hebt, kan je echt heel veel kanten uit met filmbewerking.
Onze teaser zag er als volgt uit:
No comments:
Post a Comment